INVESTMENT MANAGER

Destination Invest Gothenburg AB

Plats: Göteborg, Vasastan

Sista ansökningsdag: 2024-01-31

INVESTMENT MANAGER

Om oss: Destination Invest är ett nybildat investmentbolag, som har som syfte att öka tillförseln av riskkapital och bidra till en lönsam och samhällsnyttig tillväxt i utvalda områden i Göteborg, där entreprenörer har svårt att hitta riskvilligt kapital.
Det är ett initiativ från Volvo Cars, Stena Fastigheter, Framtiden koncernen och GU Ventures, som i samarbete med Business Region Göteborg gått samman för att starta verksamheten. Initiativtagarna har lagt en grundplåt och vi vill ta in fler investerare som delar vår övertygelse om att områden som Bergsjön, Biskopsgården, Tynnered, Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet är hem för en outnyttjad källa av innovation och företagande.

Vårt mål är att både skapa avkastning till våra investerare och främja företagande i de utvalda områdena. Vi vill att många nya entreprenörs-ledda bolag etableras, växer och blir framgångsrika. Därigenom skapar vi förebilder från Göteborgs utsatta områden som kan få större andel av riskkapitalet än idag, och som kan inspirera kommande generationer att ta steget in i entreprenörskap. 
Visionen på längre sikt är att områdena och investeringsklimatet förbättras för entreprenörerna. Genom att investera i dessa områden blir staden mer attraktiv och konkurrenskraftig, samtidigt som det bidrar till en mer inkluderande och hållbar samhällsutveckling.

Arbetsbeskrivning: Som Investment Manager på DIG kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att tillsammans med styrelsen säkra finansieringen för DIG, samt att identifiera entreprenörer som är i linje med vår vision. Din förmåga att identifiera och utvärdera både entreprenörer och affärsmöjligheter kommer att vara avgörande för att säkerställa att vi fokuserar våra ansträngningar på relevanta investeringar. Dessutom kommer du att vara en förebild för entreprenörerna inom dessa områden, och hjälpa till att skapa morgondagens förebilder. Tjänsten är baserad på GU Ventures kontor, vilket ger dig en dynamisk samarbetsmiljö med såväl entreprenörer som investerings- och affärskunniga kollegor, tillgång till support inom ekonomi och administration, samtidigt som du arbetar självständigt för att leverera på vårt uppdrag.

Huvudansvar

Kvalifikationer

Vad vi erbjuder

Var med och gör en meningsfull skillnad

Om du brinner för vårt uppdrag, har förmågan att attrahera både entreprenörer och investerare, och är exalterad över möjligheten att driva förändring, samtidigt som du är en förebild för framtida generationer, uppmuntrar vi dig att söka.

Sista dag för ansökan: 2024-01-31

Skicka in ditt CV, ett personligt brev som uttrycker din passion för uppdraget och alla andra relevanta dokument till jobb@destinationinvest.se och märk ansökan med “Jobbansökan”.

Tillsammans kan vi skapa en ljusare framtid för Göteborgs företagare och samhället.

Dela denna jobbannons:
LinkedIn
Facebook

Jobbuppdateringar

Följ oss på linkedin för spännande nyheter och jobbuppdateringar
Följ oss